4 December 2011 Bestraling

Donderdag 8 december is het dan zover, Thomas zal beginnen aan zijn 1e bestralingskuur in zijn linkerhals. Vooralsnog lijkt het erop dat dit 12 keer zal zijn en zal eindigen op 4 januari 2012. Bij iedere bestraling zal Thomas onder narcose worden gebracht, omdat hij heel stil moet blijven liggen.
Een spannende tijd breekt aan, want dit is echt het laatste wat nog mogelijk is voor onze kanjer. De effecten van bestraling zullen pas na enige maanden zichtbaar worden. Het tumorweefsel moet worden afgebroken en dit is een lang proces. Ondertussen worden er regelmatig MRI’s gemaakt om  te kijken of het verdachte plekje rechts in de hals, niet groter wordt. Helaas heeft ook bestraling zijn bijwerkingen op korte termijn (misselijk, moe en zere huid) maar ook zeker op de lange termijn, zoals bijv. de mogelijkheid tot groeiachterstand in zijn hals en een droge mond. Want de tumor ligt onder een belangrijke halsspier en zijn speekselklieren. Overal waar de straling komt wordt verwoest, een heel eng idee.
 
Ondertussen knapt Thomas langzaam op van zijn verkoudheid en blijft het spugen redelijk beperkt, Thomas is vrolijk en blijft maar lachen. Het is een enorm contrast, een geweldig vrolijk mannetje..maar tegelijk moet hij zo hard vechten voor zijn leven. Omdat Thomas geniet van aandacht en gezelligheid, heeft Sinterklaas flink uitgepakt. Lieverd..je hebt het verdient..was er maar iets in de wereld wat Sinterklaas jou kon geven om beter te worden!
 
Onze kanjer gaat en blijft vechten en wij vechten met hem mee.