Wereldlichtjesdag Hoogeveen

In 2013 en 2014 hebben wij in Hoogeveen Wereldlichtjesdag georganiseerd. De grote belangstelling heeft ons doen besluiten ook in 2015 dit opnieuw te organiseren.

Wereldlichtjesdag is een initiatief waar iedereen aan mee kan doen. Over de hele wereld zal er om 19.00 uur lokale tijd een kaars worden aangestoken voor een overleden kind.

Moeders, vaders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, verdere familie, vrienden, buren iedereen die zich betrokken voelt bij het verlies van een kind, iedereen die troost zoekt of troost wil bieden. Of het nu lang of kort geleden is, iedereen is van harte welkom. Samen zorgen we er op deze manier voor, dat er in de gehele wereld op de tweede zondag in december een soort lint van lichtjes ontstaat. In Nederland wordt er op verschillende plaatsen meegedaan, nu voor de tweede keer in Hoogeveen.

Sommigen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar of langer geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen.

Op 13 december 2015 kunt u een fijne herinnering in de kerstboom hangen.

Datum: Zondag 13 december 2015
Locatie: Punt H (naast de Tamboer, voorheen New York Plaza)
Plaats: Hoogeveen
Tijd: 18:00 uur

Wilt u zich opgeven via info@thomas4life.nl

Stichting Thomas4Life organiseert deze avond vanuit de betrokkenheid bij het verdriet en om het gemis van een kind.

De avond wordt met muziek en gedichten omlijst. De herdenking begint om 18.30 uur, aanvangstijd 18:00 uur en zal ongeveer een uur duren, de toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en wordt er voor koffie gezorgd.